perjantai 15. elokuuta 2014

Sinisimpukat kookosmaidossa




Simpukat ovat kevyttä, nopeasti valmistuvaa ruokaa. Ilahduin kun näin niitä tuoreena kalatiskillä ja nappasin mukaan myös kookosmaitoa ja korianteria. Näistä syntyi ihana iltapala, jota oli mukava nauttia hyvän elokuvan ja valkoviinin kanssa.





Tässä simpukankäsittelyn 4 yksinkertaista ohjetta:

  1. Tuoreet simpukat ostetaan elävinä. Kauppiaan tulee myydessä tarkastaa, että ne elävät.
  2. Huolehdi, että simpukat saavat happea kotiin kuljetettaessa. Ne selviävät hetken jääkaapissa, mutteivät pitkää aikaa. Simpukat kannattaa valmistaa mahdollisimman pian ostamisen jälkeen.
  3. Ennen valmistusta huuhtele simpukat kylmässä vedessä ja poista niistä parta. Poista myös kaikki simpukat, joiden kuori on rikki. Jos simpukka on auki, kopauta sitä kevyesti pöytään ja jätä hetkeksi leikkuulaudalle. Jos se menee kiinni niin se on elossa. Auki jääneitä ei käytetä. 
  4. Jos kypsennyksen jälkeen jokin simpukka on kiinni, sitä ei pidä syödä!





Kahden hengen pääruokaan tarvitaan
1 kg tuoreita sinisimpukoita
1 purkki kookosmaitoa
1/2 tl kalakastiketta
1 valkosipulinkynsi ohuina siivuina
1/2 pieni sipuli
1 - 2 pientä chiliä pieneksi hienonnettuna
1 tl voita
tuoretta korianteria silputtuna

Huuhtele sinisimpukat kylmässä vedessä ja poista auenneet ja ne, joiden kuori on rikki. Valitse astiaksi wokki, laajapohjainen kattila tai paistinpannu. Laita astiaan voi, hienonnetu sipuli, valkosipuli, chili, kookosmaito, korianteri ja kalakastike. Anna hautua hetki ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sinisimpukat, laita kansi päälle ja anna kiehua 4 - 5 minuuttia kunnes simpukat ovat  avautuneet. Annostele syville lautasille, lisää reilusti kastiketta ja koristele silputulla korianterilla. Tarjoa uunissa kypsytettyjen perunoiden tai patongin kanssa.

1 kommentti:

  1. Kurkista keskustelua täältä:
    https://www.facebook.com/blondkitchen/posts/1527426560819806?notif_t=like

    VastaaPoista