torstai 8. toukokuuta 2014

Turskaa japanilaisella twistillä



Tämä ateria syntyi raaka-aineen innoittamana. Näin kalatiskillä supertuoretta turskaa ja siitä syntyi eilinen ateria. Helsingissä tuoreinta kalaa on parhaiten kaupoista saatavissa keskiviikkoisin ja torstaisin. Turska valmistui tällä kertaa japanilaisella twistillä ja sai makua inkivääristä, seesamöljystä, seesaminsiemenistä ja kevätsipulista. Kun perunat vielä viimeisteltiin wasabilla ja sitruunamehulla, oli tulos tosi herkullinen! Tämä ohje pääsee keittiöni suosikkiresepteihin.





Valitsemastani turskafileestä tuli kolme annospalaa. Näitä tarvitaan:
turskafile
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl seesamöljyä
2 kevätsipulin vartta pieneksi pilkottuna
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Valmista mausteseos sekoittamalla pienessä astiassa seesamöljy, seesaminsiemenet, raastettu inkivääri ja pieneksi pilkottu kevätsipuli.

Leikkaa turskafile annospaloiksi, tästä fileestä tuli 3 palaa. Hiero mausteseos kalapaloihin ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita turskapalat vierekkäin voilla voidellulle uunivuoalle ja peitä vuoka foliolla. Anna maustua 10 minuuttia.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa ylätasolla 10 minuuttia.  Poista folio ja tarkista kypsyys. Tarvittaessa kypsennä 1-2 minuuttia lisää ilman foliota.

Tarjoa wasabimaustettujen perunoiden kera. Niihin tarvitaan
perunoita
wasabitahnaa
sitruunamehua

Keitä perunat kypsiksi, kuori, ja leikkaa suupalankokoisiksi paloiksi. Sekoita wasabitahnaa perunoiden sekaan ja maista, lisää sitruunamehua ja sekoita.

4 kommenttia:

  1. Voi nam! Varmasti maistuva annos! Olen itse niin huono laittamaan kalaa...Oot sä melkoinen kokki :) Kivaa torstaita sulle!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos ihana Jaana! Rohkeutta peliin, ei kannata turhaan pelätä. Ihanaa torstai-iltaa!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania ruokaohjeita, olipas kiva törmätä sun blogiin. :) Monta sun reseptiä lähtee kyllä kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! Tämä piristää sateista päivää! :)

      Poista