sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kampasimpukat Hollandaise-kastikkeessa


Kampasimpukat Hollandaise-kastikkeessa on klassikkoruoka. Kampasimpukoiden paistaminen pannulla tapahtuu hetkessä, joten energian voi suunnata Hollandaise-kastikkeen tekoon. Teen Hollandais-kastikkeen aina itse, jolloin se on herkullista, tuoretta ja tiedän myös mitä siinä on. Kastikkeen teko onnistuu, kunhan muistaa pitää lieden miedolla lämmöllä tai käyttää vesihaudetta. Kun haluat tehdä kastiketta suuremman määrän, muista tämä suhde: 50 grammaa voita yhtä keskikokoista keltuaista kohti.


Kahteen alkuruoka-annokseen tarvitaan
6 kampasimpukkaa
6 - 8 kirsikkatomaattia tertussa lisäkkeeksi
1 kananmunan keltuainen
50 gr kylmää voita pieniksi kuutioiksi leikattuna
1 tl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
Kastikkeen teko tapahtuu miedolla lämmöllä, tai vaihtoehtoisesti vesihauteessa. Ota pieni paksupohjainen kattila ja anna sen lämmetä miedolla lämmöllä. Lisää kananmunan keltuainen ja vatkaa sitä miedolla lämmöllä. Lisää sitruunamehu, suola ja valkopippuria. Lisää keltuaiseen vähitellen voinokareita jatkuvasti sekoittaen. Voinokareiden tulee olla imeytynyt keltuiseen ennen kuin lisäät seuraavat. Kun kastike on saonnut lisää vielä muutama tippa sitruunamehua.

Kuivaa kampasimpukat huolellisesti talouspaperilla. Paista kampasimpukat kuumalla kuivalla teflonpannulla noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. Mausta kampasimpukat ripauksella suolaa. Kaada ruokailulauselle ensin Hollandaise-kastike ja asetttele sen päälle kampasimpukat. Lisäkkeeksi sopivat kirsikkatomaatit, jotka paistoin kuumalla pannulla nopeasti tertussaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti