sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Tryffeliperunat



Tein ensimmäistä kertaa tryffeliperunoita ja ne keräsivät kehuja. On ilahduttavaa, kun tavallisista raaka-aineista voi saada näin herkullista pienellä upgradauksella. Tämän ruoan perinteisessä italialaisessa versiossa käytetään tuoretta tryffeliä, mutta tryffelisatoa odotellessa tryffeliöljy ajaa saman asian. Tryffelin maku on voimakas, joten öljyä tarvitaan vain pieni määrä. Varsin edullinen herkku siis!


Neljälle ruokalijalle tarvitaan
600 gr perunoita
50 gr parmesaania raastettuna
50 gr voita
2 tlk tryffeliöljyä
suolaa
mustapippuria

Keitä perunat puolikypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Kun perunat ovat jäähtyneet, kuori ne ja viipaloi ohuiksi. Lado perunaviipaleet kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Pane kunkin kerroksen väliin paresaaniraastetta, voita pieninä kuutioina ja tryffeliöljyä, sekä suolaa ja mustapippuria. Laita ylimmän perunakerroksen päälle voikuutioita ja parmesaaniraastetta. Paista 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia kunnes paistoksen pinta on kauniin kullanruskea.

2 kommenttia:

  1. Voi nam, kuulostavat todella ihanilta nuo perunat. Vesi tulee kielelle! Ihanaa maanantai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Makoisia olivat, kannattaa kokeilla. Ihanaa maanantai-iltaa ja viikon alkua!

    VastaaPoista