sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Mustekalaspagetti



Tämä ruokalaji on osoitus italialaisen keittiön nerokkuudesta. Mustekalan musteella maustetusta pastasta syntyy hetkessä yksinkertaisista aineksista herkullinen ja edullinen ruoka. Kun valitsee pastaa, sitä parempaa mitä mustempaa. Mustaa väriä ei kannata säikähtää, sillä maku ei ole mitenkään erityisen voimakas. Niinpä pasta maustetaankin valkosipulilla, mustapippurilla ja lehtipersiljalla. Kun vielä käytät valmistuksessa laadukasta oliiviöljyä ja laadukasta suolaa, on tuloksena herkullinen pasta-ateria!  





Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
180 gr pastaa
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
maldon-suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
mustapippuria
lehtipersiljaa hienonnettuna




Keitä pasta ohjeen mukaan runsaasti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Laita pannuun oliiviöljyä, ripaus suolaa, valkosipuliviipaleet ja runsaasti jauhettua mustapippuria. Anna valkosipulin kypsyä noin minuutin, älä ruskista. Lisää valutettu pasta joukkoon ja sekoita. Lisää joukkoon lehtipersiljaa ja sekoita. Annostele lautasille, koristele hienonnetulla lehtipersiljalla ja rouhaise vielä päälle mustapippuria.



Bataatti-ranskikset



Berliinin matkalla nautimme illallista Umamissa, joka on suosittu vietnamilainen ravintola. Rento paikka oli lauantai-iltana viimeistä sijaa myöten täynnä. Kiinnostavalta ruokalistalta valitsimme seafoodia ja kasviksia. Ruoka oli mutkattoman hyvää ja antoi ideoita omaan ruoanlaittoon. Grillattujen ravunpyrstöjen kanssa tarjotut friteeratut bataatti-ranskikset oli yksi ihastuttavista ideoista. Bataatista tehdään suuria tankoja, jotka frittitaikinaan kastettuina nopeasti uppopaistetaan rapsakoiksi. Fiteerattu bataatti sopii lisäkkeeksi moniin ruokiin, tai popsittavaksi sellaisenaan! 




Neljään annokseen tarvitaan:

1 bataatti

Friteeraustaikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoa
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
2¼ dl kylmää olutta

auringonkukkaöljyä friteeraamiseen

Tämän ohjeen friteeraustaikina sopii kasviksille ja seafoodille. Valmistamisessa tarvitaan kannellinen kattila, reikäkauha ja talouspaperia.

Valmista friteeraustaikina: Siivilöi jauhot kulhoon, lisää suola ja leivinjauhe. Lisää olut ja sekoita. Anna taikinan turvota hetki. Voit testata taikinaa upottamalla siihen sormenpään: taikinan tulee tällöin tarttua siihen ohuelti, eikä se saa valua.

Kuori bataatti ja leikkaa siitä 2 sentin paksuisia, ranskanperunan muotoisia tankoja.
Kaada auringonkukkaöljyä kattilaan ja kuumenna se 180-asteiseksi. Kuumuuden voit testata vaalean leipäpalan avulla. Kun leipä ruskistuu on öljy tarpeeksi kuumaa.

Kasta bataattipala friteeraustaikinaan ja laita se kattilaan. Friteeraa paloja pari minuuttia kunnes bataatti on kypsä ja pinnalta kauniin ruskistunut. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle.
Friteerausaika kasviksille 1-2 minuuttia ja jättiravun pyrstöille 2-3 minuuttia.

Noudata varovaisuutta! Pidä kattilan kansi lähellä äläkä anna öljyn kuumeta liikaa.




perjantai 28. marraskuuta 2014

Tapas inspired by my friend Laura



I met a wonderful couple on my trip to Berlin. They are both from Catalonia, and we spend some unforgettable moments together in Berlin. She, Laura, gave me a can paté that is from her mother's place in Spain. This delicious paté is spiced with truffle, and gets lovely aroma from local wine. This inspired me to prepare a tapas table. Our tapas dinner was composed of truffle paté with bread, roasted sweet peppers, figs with blue cheese, king prawns in spicy tomato sauce and marinated olives. This adventurous tapas table with Laura's truffle paté brought sunshine to the dark November night. 












Grillatut paprikat


keltainen paprika
vihreä paprika
punainen paprika
oliiviöljyä
pimiento-paprikajauhetta
suolaa

Halkaise paprikat, poista siemenkota ja valkoiset osat. Laita punaisen paprikan puolikkaat grillivastuksen alle ja grillaa kunnes kuori on mustunut. Jätä punaisen paprikan puolikkaat kylmään veteen, jotta saat myöhemmin kuoren irti.

Viipaloi keltainen ja vihreä paprika kuuteen osaan ja pariloi tai paista lähes kypsäksi. Laita syvään tarjoiluastiaan oliiviöljyä, pimiento-paprikajauhetta ja suolaa. Nosta punainen paprika vedestä ja pyyhi kädellä hiiltynyt kuori pois ja viipaloi. Lisää kaikki paprikat oliiviöljyyn, sekoita ja anna maustua.

Viikunat homejuustotäytteellä


4 tuoretta viikunaa
2 siivua parmankinkkua
mietoa homejuustoa

Viillä viikuna pystysuunnassa puolittain auki ja laita sisälle reilun kuutio homejuustoa. Valuta päälle hieman hunajaa ja kierrä puolikas parmankinkkusiivu viikunan ympärille. Paista uunin grillivastuksen alla kunnes kinkku on rapeaa. 




Tryffelipateeta ja patonkia


patonkia
pateeta, mielellään tryffelillä maustettua
lehtipersijaa

Leikkaa patongista reilun parin sentin paksuisia paloja ja paista niitä kuumalla kuivalla pannulla molemmilta puolilta niin että saa kevyesti ruskistuneen pinnan. Levitä leipästen päälle reilu kerros pateeta ja koristele lehtiperiljan lehdellä. 

Marinoituja oliiveja


mustia kivellisiä oliiveja, mieluiten värjäämättömiä jolloin ne näyttävät ruskeilta
oliiviöljyä
valkosipulia ohuiksi siivuiksi viipaloituna
chiliä siemenet ja valkoinen osa poistettuna, hienonnettuna
pestyn luomusitruunan kuorta raastettuna 

Laita oliivit kulhoon, lisää oliiviöljy, valkosipuli,  ripaus chiliä ja sitrunankuoriraaste. Peitä tuorekelmulla ja anna marinoitua huoneenlämmössä.

Jättiravunpyrstöjä tomaatti-chilikastikkeessa


4 kuorellista jättiravun pyrstöä
2 dl tomaattimurskaa
1/2 chili siemenet ja valkoinen osa poistettuna, hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä oheuksi viipaloituna
1/2 tl pimiento-paprikajauhetta 
persiljaa hienonnettuna

Laita tomaattimurska, chili, valkosipuli ja paprikajauhe kattilaan ja anna lämmetä. Lisää joukkoon ravunpyrstöt, joista olet poistanut kuoret ja suolen ja anna kypsyä. Nosta tarjoiluastiaan ja koristele hienonnetulla persiljalla. 




keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Fenkolikeitto



Syksy on ihanien lämmittävien keittojen aikaa. Tämä helppotekoinen pehmeän täyteläinen fenkolikeitto on siitä mukava, että se on myös vähäkalorinen. Keitto valmistetaan ilman kermaa tai maitoa. Appelsiini sopii fenkolin makupariksi. Keiton voi viimeistellä kauniiksi ripottelemalla sen päälle paahdettua parmankinkkua ja lorauksen oliiviöljyä.


Kahteen annokseen tarvitaan
1 suurehko fenkoli
1 keltasipuli
½ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
noin 7 dl vettä
1 rkl voita
suolaa

Keiton päälle:
1 siivu parmankinkkua
oliiviöljyä

Leikkaa fenkolista kaikki vihreät osat pois ja kuori sipuli. Leikkaa fenkoli ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita kattilaan voi ja kuullota viipaleita hetki miedolla lämmöllä. Ne eivät saa ruskistua. Lisää vesi ja keitä kunnes fenkoli ja sipuli ovat pehmeitä. Lisää appelsiinimehu ja mausta suolalla. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Ruskista parmankinkku pannulla rapeaksi ja hienonna pieneksi. Laita keitto lautasille ja ripottele päälle hienonnettua parmankinkkua ja pieni loraus oliviöljyä.

lauantai 22. marraskuuta 2014

Lounasmietteitä



Perjantaina nautimme Berliinin keskustassa ihanan lounaan. Italialaisessa perheen pitämässä ravintolassa valitsin menun, jossa alkuruokana oli italialaiseen tapaan valmistettu purjo-perunakeitto. Herkulliseen ja lämmittävään keittoon toivat makua yrtit ja laadukas oliiviöljy.






Pääruoaksi nautin miekkakalaa kirsikkatomaattien ja kapriksien kanssa. Miekkakala oli haudutettu tomaattikastikkeessa ja oli herkullista ja mehevää. Kaprikset ja tomaatti toivat kalaan aromia ja raikkautta. Suurenmoiseen annokseen kuului kaksi suurta miekkakalapihviä. Kahden ruokalajin menu maksoi 16 euroa. Tämä sai minut jälleen kerran miettimään, miksi Suomessa ruoka on niin kallista. Vastaava menu Suomessa - jos sellaisen jostain onnistuisi löytämään - maksaisi helposti tuplaten. Jälkiruoaksi innostuimme tilaamaan tiramisua. Pöytään tuotiin jättimäinen pala ravintolassa itse tehtyä tiramisua, joka olisi riittänyt hyvin kolmelle - hinta 4 euroa!







perjantai 21. marraskuuta 2014

Ruokaseikkailu Berliinissä



Marraskuun kaamos kannattaa katkaista kaupunkilomalla. Nyt oli sen aika, ja suuntasimme Berliiniin, jonka inspiroiva ilmapiiri antaa lisäenergiaa ja uusia ideoita. Berliinistä kulttuurin, kulinarismin ja muodin ystävä löytää uutta ihasteltavaa ja ideoita kotiin tuomisiksi.

Torstain illallispöytä oli varattu Tim Raue -ravintolasta, joka edustaa modernia kokeellista aasialaista keittiötä. Ravintola yhdistää raaka-aineita eri maista ja maustaminen on painottunut kaukoitään. Ei siis pidä yllättyä, jos ruokalistalta löytyy kaviaaria, hummeria ja langustiinia itämaisin maustein. Valitsimme listalta kaksi eri alkuruokaa ja pääruokaa, ja jaoimme annokset, jolloin pääsimme maistelemaan monipuolisesti ravintolan luomuksia.




Alkuruoassa Imperial-kaviaaria, sardelli-kreemiä, marenkia, hillottua yuzu-kuorta, suolaheinää, salaatin varsitikkua ja kaffir-limeä.




Toisessa alkuruoassa höyrytettyä hummerin pyrstöä marinoituna sambal manis -kastikkeessa, pomelon kuorta, kumquatia ja kumquat-hyytelöä sekä thai-basilikaa.




Toisena pääruokana gilt-headia, joka on lahnan sukuinen kala, paistettuna ruskistetussa voissa, päällä voivaahtoa ja valkoista tryffeliä, lisäkkeenä thaimaalaista vesipinaattia ruskistettuna nuoc mam -kalakastikkeessa, kahdeksan vuoden ikäistä riisiviiniä, herkkutatti-kreemiä, kuivattuja viinirypäleitä ja hassel-pähkinää.

Toisena pääruokana nautimme langustiinia kantonilaiseen tyyliin marinoituna wasabi-majoneesissa, lisänä uppopaistettua vihreää riisiä, kalalientä, mangoa ja porkkanaa.

Haluan tuoda huippuravintoloista tuliaisena kotikeittiööni uusia ideoita. Tim Rauen ruokien kohdalla annosten kopiointi on suhteellisen haastavaa jo pelkästään raaka-aineiden saatavuuden vuoksi. Tim Raue opetti minulle, että eri raaka-aineiden yhdistelyä kannattaa rohkeasti kokeilla. Riskejä saa ja kannattaa ottaa, koska vain niin voi oppia. Kaikki yhdistelmät eivät välttämättä heti osu nappiin, mutta makuseikkailut ja löytämisen riemu palkitsevat vaivan.

torstai 20. marraskuuta 2014

Lampaankyljykset




Lampaankyljyksissä on eroja. Ostin Hietaniemen kauppahallin Love to meat -kauppiaalta ranskalaisia karitsan kyljyksiä. Nuoren eläimen kyljykset oli leikattu riittävän paksuiksi ja siistitty hienosti kalvoista ja turhasta rasvasta. Lihan tuoksu oli hyvä eikä lainkaan villava. Tein mausteseoksen korianterinsiemenistä, manteleista, rosmariinista, mustapippurista ja oliiviöljystä ja annoin kyljysten marinoitua siinä ennen paistamista. Loppukypsennys tapahtui uunissa. Tuloksena oli täydellisen herkulliset mehevät lampaankyljykset!


Kahteen annokseen tarvitaan
6 lampaankyljystä
5 kuorittua kokonaista mantelia
1 rkl korianterinsiemeniä
rosmariinia
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Hienonna mantelit ja korianterinsiemenet ja lisää joukkoon rouhittua mustapippuria, suolaa sekä hieman oliiviöljyä niin että saat niistä tahnan. Hiero mausteseos kyljysten molemmille puolille ja anna maustua puoli tuntia. Laita pannulle voita ja paista kyljyksiin pinta molemmille puolille ja kääri ne folioon. Kypsennä 180-uunissa 5 - 10 minuuttia kyljysten koosta riippuen. Anna levätä hetki ennen tarjoilua.




Lisäkkeenä tarjosin pariloituja perunoita ja glaseerattuja kevätsipuleita. Leikkaa sipuleiden varret niin että vartta jää noin 5 senttiä ja keitä niitä muutama minuutti kiehuvassa vedessä. Laita pannuun voita ja sokeria ja kypsennä sipuleita keskilämmöllä niin että ne ruskistuvat ja karamellisoituvat pinnalta. Pese pienet kiinteän lajikkeen (mielellään siikli) perunat huolellisesti ja keitä ne sipuleista jääneiden varsien kanssa kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Halkaise ja ota niihin kuumalla parilalla pinta leikattuun puoleen.

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Pieni suolainen piiras


Tein tänään parsakaalista pieniä suolaisia piiraita, joihin luonnetta toivat gruyere-juusto ja tuore timjami. Suolaisen piiraan lempeän makuinen täyte yhdistettynä ohueen voitaikinakuoreen maistui herkulliselta ja yhdessä vihersalaatin kanssa muodosti ihanan iltapalan. Käytin tähän pakastamani taikinapalan, mutta laitan selvyyden vuoksi teille ohjeen taikinasta tähän mukaan. Taikina-annoksesta riittää kahteen piiraasen, sillä pienempää annosta ei pysty kerralla valmistamaan. 


Valmista ensin taikina ja esipaista piirakka. Taikinaan tarvitaan:
200 gr vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
100 gr kylmää suolatonta voita
1 kananmuna vatkattuna
2 - 3 rkl vettä

Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja sekoita jauhojen kanssa murumaiseksi. Sekoita vatkattu kananmuna ja vesi keskenään ja kaada se taikinan keskelle tekemääsi syvennykseen. Sekoita taikinaa niin, että voit muodostaa siitä pallon. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa se nopeasti tasaiseksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi.




Kauli taikina ohueksi noin 3 mm paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Aseta se voidellulle vuoalle ja paina taikina vuoan reunaa vasten pienen taikinapalan avulla. Liian taikinan voit irroittaa kaulimen avulla rullaten vuoan päältä. Pistele pohjaa haarukalla. Rypistä leivinpaperin pala, avaa se ja laita pohjan päälle. Laita painoksi kuivia herneitä tai raakoja riisinjyviä. Esipaista 10 minuuttia 180-asteisessa uunissa, poista leivinpari sekä painot ja anna jäähtyä.

Yhden ison 20-senttisen parsapiiraan tai usean pikkupiiraan täytteeseen tarvitaan
200 gr parsakaalin nuppuja
3 kananmunaa
2,5 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia jauhettuna
1/2 dl gruyere-juustoa raastettuna

Halkaise parsakaali ja höyrytä 4 minuuttia. Irrota nuput ja säästä muut osat toiseen ruokaan.




Vatkaa munat ja kerma sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella hienonnetulla timjamilla. Raasta gruyere-juusto. Laita piirakkapohjille ensin juustoraaste, sitten parsakaalin nuput ja kaada päälle muna-kermaseos. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna piiraan jäähtyä ja tarjoile salaatin kera.

maanantai 17. marraskuuta 2014

Munakoisopasta



Nuoresta munakoisosta saa nopeasti herkullisen ja täyteläisen pastan. Ruoka on myös vähäkalorinen, sillä se valmistuu täysin ilman kermaa. Valmistin sen tällä kertaa suurikokoisesta cappelletti-pastasta ja minikokoisista munakokoisoista. Pastaksi sopii hyvin myös tagliatelle.





Kahteen annokseen tarvitaan
1 pieni munakoiso tai 2 minikokoista munakoisoa
2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 tl kapriksia pieneksi silputtuna
thai-basilikaa tai tavallista basilikaa
mustapippuria
suolaa
parmesan-juustoa raastettuna
oliiviöljyä

Leikkaa munakoisot suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita lämpimälle pannulle loraus oliiviöljyä ja lisää munakoisopalat sekä valkosipulit. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes munakoisot ovat pehmeät. Lisää joukkoon hienonnetut kaprikset ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita ja anna lämmetä hetken.




Keitä pasta runsassuolaisessa vedessä ohjeen mukaan al dente -kypsäksi, valuta ja lisää se munakoisojen joukkoon. Sekoita ja lisää hienonnettua thai-basilikaa. Aseta tarjoilulautasille ja lisää parmesaaniraastetta. Voit pirskotella annoksen päälle oliiviöljyä.

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lohta ja mustekalapastaa

 

Toiseen ruokaan hankkimastani lohesta jäi osa käyttämättä, ja ideoin siitä helpon ja herkullisen pastaruoan. Kaapista löytyi mustaa tagliatelle-pastaa, jonka väri on peräisin mustekalasta. Pastan merellinen mieto maku sopiikin hyvin yhdistettäväksi kalaan tai äyriäisiin. Ennen paistamista kierittelin lohipalat seesaminsiemenissä, jotka yhdessä valkosipulin, chilin ja oliiviöljyn kanssa toivat loheen miellyttävän mausteisuuden ja ihanan suutuntuman. Tuloksena oli viettelevän herkullinen lohipasta!


Kahteen annokseen tarvitaan
150 gr mustaa tagliatelle-pastaa, joka saa värinsä mustekalasta
150 gr lohta suupalan kokoisiksi paloiksi leikattuna
suolaa
seesaminsiemeniä
chiliä
2 valkosipulinkynttä ohuiksi viipaleiksi leikattuna
lehtipersiljaa hienonnettuna
voita
oliiviöljyä

Kierittele lohipalat seesaminsiemenissä, mausta ripauksella suolaa ja kypsennä pannulla voissa kypsäksi. Keitä pasta runsaasti suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri al dente -kypsäksi. Valuta pasta.




Laita lämpimälle paistinpannulle voita ja loraus oliiviöljyä, lisää valkosipuliviipaleet ja ripaus chiliä ja suolaa. Anna hautua muutama minuutti, lisää pasta ja sekoita. Lisää hienonnettu lehtipersilja. Laita pasta tarjoilulautasille ja lisää lohipalat sen päälle.

lauantai 15. marraskuuta 2014

Fenkolia ja ravunpyrstöä



Fenkoli ja äyriäiset sopivat yhteen. Kehitin tämän yksinkertaisen uunissa valmistettavan herkun, johon tulee fenkolia ja ravunpyrstöjä. Paistokseen tuovat aromia appelsiininkuori, chili ja parmesan-juusto. Tulos ylitti kaikki odotukset: kevyesti ruskistunut fenkoli oli kypsynyt kerman kanssa meheväksi. Appelsiininkuori sopii fenkolin kanssa hyvin yhteen, mutta se on hyvin voimakkaan makuista eli hyvin pieni määrä riittää!


Kahden ruokalijan annoksen tarvitaan
1 suuri fenkoli
4 raakaa jättiravun pyrstöä
2 dl kuohukermaa
1/2 dl parmesaania raastettuna
1/3 tl appelsiinin kuorta raastettuna
chiliä hinonnettuna
suolaa
voita
thai-basilikaa hienonnettuna

Viipaloi fenkoli pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Voitele uunivuoka voilla ja asettele fenkoliviipaleet vuoan pohjalle, ripottele päälle pieni määrä appelsiinikuorta, ripaus chiliä ja suolaa sekä parmesaaniraastetta, ja tee toinen kerros päälle samalla tavalla. Kaada päälle kerma ja kypsennä 180-asteisessa uunissa kunnes paistos on pinnalta ruskistunut.




Kuori ravunpyrstöt ja kuivaa ne talouspaperilla. Kun paistos on lähes kypsä, lisää ravunpyrtöt sen päälle, anna kypsyä uunissa hetki kunnes ravut ovat muuttuneet punertaviksi. Käännä ravut ja paista toiselta puolelta samoin. Aseta tarjoilulautasille ensin fenkolit ja niiden päälle ravunpyrstöt ja koristele hienonnetulla thai-basilikalla.

perjantai 14. marraskuuta 2014

Uunilohi ranskalaiseen tapaan


Uunilohi lienee yksi Suomen suosituimmista ruoista. Halusin antaa uunilohelle lisää luonnetta gratinoimalla sen ranskalaiseen tapaan. Kuorrutuksen ansiosta lohen voi kypsentää korkeassa 240 asteen lämpötilassa niin että se säilyy mehevänä. Kuorrutus suojaa ja maustaa lohta ja tuo rapsakkana mukavaa suutuntumaa. Lohi kypsyi täydellisesti jääden sisältä rosén punaiseksi. Illallisvieraani kehuivat annosta ja aionkin tehdä tätä pian uudelleen!


Neljän ruokailijan annokseen tarvitaan
600 gr lohta, josta on poistettu ruodot ja nahka

Lohen gratinoitiin:
1 dl korppujauhoja
6 kirsikkatomaattia pieneksi pilkottuna ilman siemeniä
25 gr huoneenlämpöistä voita
1/2 tl kuivattua rakuunaa
1 kananmunan keltuainen
suolaa
mustapippuria
runsaasti hienonnettua lehtipersiljaa

Sekoita ainekset.




Laita lohi voideltuun uunivuokaan ja levitä gratiiniseos tasaisesti lohen päälle. Kypsennä 240-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes gratiini on pinnalta kullanruskeaa. Tarjoa tillillä maustettujen perunoiden kera.

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Made uunissa italialaiseen tapaan



Mateesta tehdään useimmiten keittoa tai muhennosta. Tällä kertaa valmistin mateen italialaiseen tapaan uunissa. Parmankinkku antaa mateelle mukavaa makua sekä suolaisuutta, ja pitää kalan mehevänä sen kypsyessä uunissa. Mateen kanssa maistuvat peruna-oliivi-sipuli -lisäke ja uunissa kypsyneet makeat kirsikkatomaatit. Tämä ohje on helppo ja nopea!


Neljän ruokailijan annokseen tarvitaan
nyljetty tuore made
parmankinkkua
sitruuna
kirsikkatomaatteja
perunoita
tummia oliiveja
pieni shalottisipuli
oliiviöljyä

Poista kalasta kaikki evät ja leikkaa vatsaosa pois. Puserra päälle hiukan sitruunamehua. Kääri kalan ympäri parmankinkun siivut. Laita kala uunipellille paista 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Laita lisäkkeenä tarjottavat kirsikkatomaatit uuniin niin, että ne ehtivät kypsyä siellä 10 minuuttia.

Kuori perunat, keitä ne ja leikkkaa lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Poista oliiveista kivet ja puolita ne. Sekoita ainekset ja mausta sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

Leikka kala annospaloiksi ja tarjoa kirsikkatomaattien ja peruna-sipuli-oliivi -lisäkkeen kera.